Nimihaku
Kirjoita nimiluettelon päällä olevaan kenttään haluamasi lajin tieteellinen tai suomenkielinen nimi kokonaan tai osittain. Voit tehdä haun myös kasviheimojen tieteellisillä nimillä. Haku ei erottele isoja ja pieniä kirjaimia. Esimerkiksi hakuavain 'Viola' hakee Viola-suvun kaikki kasvit, hakuavain 'vuokko' hakee kasvit, joiden nimessä on merkkijono 'vuokko' (esim. 'kangasvuokko'). Painamalla Rajaa-nappia saat luettelon yhteensopivista nimistä. Luettelossa näytetään lihavoituina ne taksonit, joita voit tarkastella kartoilla. Klikkaamalla valitsemasi taksonin riviä siirryt karttasivulle, jonka rakenne on kuvattu alla.
Kartat
Useimmille lajeille näytetään kuusi karttaa:
- Yhdistelmäkartta, jossa on sekä yleisyys (prosenttifrekvenssi välillä 0-100) yhden km2:n ruuduissa maan eri osissa (väriasteikko) että herbaarionäytteisiin, kirjallisuuteen ja arkistotietoihin perustuvat yksittäishavainnot 10x10 km2:n ruuduista (avoympyrät).
- Pelkkä yleisyys (väriasteikko).
- Havainnot 10x10 km2:n ruuduittain (mustat pisteet).
- Havaintojen määrä väriasteikolla10x10 km2:n ruuduittain.
- Vanhimman havainnon ikä vuosina väriasteikolla 10x10 km2:n ruuduittain.
- Uusimman havainnon ikä vuosina väriasteikolla 10x10 km2:n ruuduittain.
Muutamille lajeille sekä kaikille muille taksonomisille tasoille (mm. suvut, alalajit, muunnokset) samoin kuin joillekin lajiryhmille näytetään vain havaintoruudut (pisteet) ja havaintojen määrä ja aikaluokitus (kartat 3-6).
Kartoissa näkyvät luonnontieteellisten eliömaakuntien rajat ja yhtenäiskoordinaatiston ruudukko sadan kilometrin välein (huomaa, että itäkoordinaateissa on projektiokaistaa osoittava alkukolmonen).
Voit suurentaa kunkin yksittäisen kartan omaan ikkunaansa klikkaamalla sitä. Kartat on toteutettu SVG-vektorigrafiikalla, joka skaalautuu käytettävissä olevaan tilaan erikokoisilla näytöillä. Suurennetussa kartassa saat peninkulmaruutua klikkaamalla näkyviin ruudun koordinaatit kartan oikeaan alakulmaan.